Curtea de Apel Oradea va da în curând verdictul final în cazul unei şoferiţe care, vara trecută, a creat o debandadă totală pe DN1, în Oşorhei. Băută la volanul unei Skoda, după cum povesteau poliţiştii, femeia a lovit un indicator rutier şi o baliză din plastic, pe care le-a proiectat într-o maşină de pe sensul opus, după care a intrat şi ea pe contrasens, peste bordurile insulei de dirijare a traficului, oprindu-se în final într-o autoutilitară.

Ei bine, Bihorel a aflat că femeia, Gati Gizella Angela pe numele ei, e ditamai şefă în Primăria Oradea, conducând Serviciul Social al DASO (fosta ASCO), iar oamenii legii au fost mai mult decât delicaţi când au vorbit de starea şoferiţei, care era de fapt beată criţă, cu o alcoolemie de peste 2,58 în sânge.

De unde atâta alcool? Avocatul a pretins că era depresivă şi a băut la supărare, în timp ce femeia a susţinut că, de fapt, ar fi încurcat sticla de apă cu cea de pălincă şi nu şi-a dat seama că era mangă atunci când s-a urcat la volan.

Ambele variante au fost respinse, însă, la Judecătoria Oradea, unde Gati a fost condamnată la 9 luni de închisoare cu suspendare şi vreo 80 de zile de muncă în folosul comunităţii. Hai, noroc!