La început de toamnă, pălincarii din Bihor îşi prezintă produsele la tradiţionalul târg organizat de 15 ani încoace de SC Murray Press în Parcul Bălcescu. Ediţia din acest an reuneşte nouă producători locali, care au adus cu ei pălincă din mai toate soiurile (prune, cireşe, mere, caise, etc.), vişinată, cornată şi must.

Unul dintre producătorii prezenţi la Târgul Pălincarilor este Radu Vaida din Ceica. Pălincarul a adus cu el, pe lângă produsele sale tradiţionale, drept carte de vizită şi un soi de poartă tradiţională sculptată chiar de el.

La adunare au venit şi producători din Viişoara, Cotiglet, Sâmbăta şi Roşia. De asemenea, orădenii sunt ademeniţi şi cu pălincă, vişinată, cornată şi afinată făcută de Florian Popovici în Burzuc, de Ion David în Topa de Sus, care participă la Târgul Pălincarilor de la prima ediţie, precum şi cu pălinca Trămuţa făcută în Tulca.

O prezenţă constantă la evenimentele de acest gen, Sandu de la Pericei nu lipseşte nici de la târgul din Parcul Bălcescu, aducând cu el vestita pălincă de prune, pere şi gutui.

Chiar dacă vremea n-a fost prea bună pentru un târg în aer liber, orădenii au ieşit totuşi, sâmbătă, în Parcul Bălcescu să guste şi, poate chiar să ia acasă, pălinca adusă de producătorii bihoreni. În plus, aceştia au fost ademeniţi şi cu muzică folclorică, programul fiind realizat cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor.

Duminică orădenii sunt aşteptaţi din nou în parc începând cu ora 15, când pe scenă vor urca grupurile Vivere, Meda Music, "Poieniţele" şi "Batăr", Ansamblul Bihorul, Tinu Veresezan şi Ansamblul Vergelu’.