Un pamflet muzical la adresa premierului Victor Ponta a adunat în ultimele zile mii de vizualizări pe YouTube. Piesa intitulată "Viorele, Viorele", interpretată de aşa-zisul Ansamblu "Liviu Dragnea" din Teleorman, a fost realizată de echipa de actori din spatele proiectului "Facem virale", scrie gandul.info.

Viorele, Viorele, / Unde-s conturile tele?

În Bahamas şi-n Cayman, / Da’ ne minţi că n-ai un ban,

Da’ dacă mă uit mai bine, / Viorele, Viorele, / Conturile tele-s pline.

Aşa începe o piesă a aşa-numitului Ansamblu „Liviu Dragnea”, din Teleorman, dedicată nimeni altcuiva decât premierului Victor Ponta. Peste 29.000 de vizualizări a adunat pe YouTube, dar şi numeroase reacţii din partea internauţilor care s-au amuzat copios pe seama versurilor cântecului.

În realitate însă, clipul, devenit viral pe Internet, este un pamflet muzical realizat de echipa de actori din spatele proiectului „Facem virale”.

„Ideea a apărut în momentul în care am văzut contextul politic actual şi, cum noi suntem un grup foarte creativ de artişti, fără să avem vreo orientare politică declarată, pur şi simplu ne-am gândit să facem un pamflet. Nouă ne place foarte mult comedia şi ne-am gândit Hai să facem un videoclip!”, a povestit pentru gandul.info Sever Bârzan, unul dintre fondatorii „Facem virale”.

În două zile s-a concretizat totul: textul, muzica şi filmările, desfăşurate într-o grădină din spatele unui bloc din Capitală.

„De muzică s-a ocupat Iulian Sfrîrcea, cel care apare şi cântă în filmuleţ, de text s-a ocupat Ionuţ Oprea, asociatul şi colegul meu de la «Facem virale», iar de toată partea tehnică – imagine, montaj, mix, master al piesei – m-am ocupat eu”, a mai explicat Sever Bârzan.

Odată publicat pe YouTube, piesa a devenit „hit”. Chiar dacă în afară de comentariile oamenilor nu au primit încă nicio reacţie din partea vreunui politician, Sever Bârzan spune că, totuşi, „ar fi interesant” să se întâmple aşa ceva:. „Exclusiv, gândindu-ne la un sens constructiv în asta”, precizează el.

Pentru cei care s-ar putea gândi că pamfletul ar fi fost realizat „la comanda” cuiva anume, Sever subliniază că totul a fost o simplă iniţiativă a echipei „Facem virale”.

„Sigur, acum oricine poate să facă orice fel de speculaţie”, a spus el. „Dar în sprijinul afirmaţiei că nu ne-a plătit nimeni sau că nu am fi fost sponsorizaţi sau îndemnaţi de cineva stă în picioare faptul că noi facem pamflete în general. Nu avem culoare politică! Adică luăm un subiect şi oricine sau orice ni s-ar părea că poate produce o situaţie de tipul acesta, care să poată să aibă potenţial comic, pentru noi serveşte drept sursă de inspiraţie şi atât. În plus, dacă am fi fost plătiţi de cineva anume, clipul s-ar fi bucurat, probabil, de mijloace tehnice mult, mult mai bune... Aşa, se vede că din punct de vedere tehnic nu are cine ştie ce calitate”, a adăugat el.