Pasionații de cultură și de fapte bune sunt invitaţi să vizioneze online spectacolul "Până când moartea ne va despărţi", care va putea fi accesat începând din 18 aprilie. Inițiativa este una caritabilă, astfel că doritorii trebuie să plătească 30 sau 50 de lei, iar banii adunaţi se vor folosi pentru achiziționarea echipamentelor de protecţie pentru personalul medical şi autorităţile din prima linie.

Campania este organizată de voluntarii clubului Lions 22 Oradea, în cadrul proiectului "Să ne protejăm medicii în vremuri de pandemie! Să îi protejăm pe cei din linia întâi!".

Spectacolul "Până când moartea ne va despărţi" îi va avea protagonişti pe actorii Georgia Căprărin şi Răzvan Vicoveanu, regia fiind semnată de fostul director al Teatrului Regina Maria, Daniel Vulcu. Filmarea a fost realizată de ImpressMedia, iar fotografiile sunt semnate de Sebi Tonţ şi Gabriel Paculea. 

"Este o comedie întrepătrunsă şi de anumite scene mai dramatice, care totuşi nu subminează partea comică. O piesă foarte bine scrisă, o piesă pentru actori, pe care i-am supravegheat minuţios pentru a fi cât mai buni", a spus Daniel Vulcu despre producţie.

Spectacolul va putea fi vizionat din 18 aprilie până în 14 mai de cei care vor achiziționa bilete. Acestea pot fi cumpărate de pe site-ul iabilet.ro la prețul de 30 sau 50 de lei, în funcţie de cât doreşte fiecare să doneze. Spectatorii vor primi pe lângă biletul electronic, pe telefon sau email, şi link-ul către piesa de teatru.

Banii adunaţi vor fi folosiţi pentru cumpărarea unor echipamente de protecţie destinate cadrelor medicale, poliţiştilor şi jandarmilor din Bihor, dar şi pentru oferirea unor terapii online pentru cadrele medicale care se află în linia întâi.

"Dacă pandemia va persista, este normal ca medicii şi asistenţii să treacă prin anumite stări cum ar fi depresie, teamă sau anxietate. Dacă vor avea nevoie, noi le vom putea asigura - cu ajutorul mai multor psihologi orădeni - sprijinul moral de care au nevoie în această perioadă", a explicat Florina David, membră a clubului.

Până în prezent Lions Club 22 Oradea a mai donat 20.000 de lei către Spitalul Județean din Oradea, bani care au fost folosiți pentru achiziţionarea unui Thermo-scanner pentru măsurarea temperaturii persoanelor de la distanţă. De asemenea, voluntarii ONG-ului au mai donat Colegiului Medicilor din Bihor și Poliției Locale 150 de litri de alcool sanitar şi 100 de litri de dezinfectant realizat de farmacişti orădeni din materialele primite de club, toate în valoare de 21.000 de lei.