Locţiitorul Biroului Electoral Judeţean, Antik Levente, a făcut publice noile date privind prezenţa la vot în judeţ la ora 14. Astfel, în total 28,72% din bihoreni au mers la urne, Bihorul ocupând locul 17 pe ţară în privinţa prezenţei la vot.

Cei mai conştiincioşi din punct de vedere civic sunt bihorenii care locuiesc la sate, 34,5% din aceştia mergând deja la vot, ceea ce clasează Bihorul pe locul 10 pe ţară. În mediul urban, prezenţa la vot este de 23,67%, astfel că judeţul este în clasamentul naţional pe poziţia 29.

Potrivit lui Antik, o problemă sesizată Biroului Electoral Judeţean a fost lipsa din anumite buletine de vot a foilor ce conţineau listele consilierilor judeţeni din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania, respectiv din partea Alianţei Civice Democrate a Romilor Bihor. "S-au dat alte buletine de vot, care conţineau aceste foi", a precizat Antik.

Cât despre posibile fraude electorale, membrii BEJ susţin că sunt sesizaţi continuu, dar că până acum nu au avut nicio problemă concretă. "Şapte telefoane sună continuu, dar foarte multe sesizări nu se confirmă", a declarat Mircea Gelu Budău, membru în BEJ.

Potrivit acestuia, preşedinta secţiei de votare din Livada a intrat cu şapte persoane în cabinele de vot, deoarece aceştia au motivat că au vederea afectată. "Le-am zis să aprindă luminile", a spus, glumind, Budău.

Potrivit membrilor BEJ, sesizările făcute lor pot fi verificate doar la preşedinţii secţiilor de votare, iar dacă aceştia neagă informaţiile, singura variantă pentru investigarea unei infracţiuni este raportarea ei la Poliţie.