După ce şeful PSD Bihor, Ioan Mang, a anulat şedinţa în care urmau să fie votaţi preşedintele executiv, vicepreşedinţii, secretarul şi trezorierul, pe motiv că alegerile nu ar fi fost statutare, în cele din urmă alegerea echipei care îl va seconda vor avea, totuşi, loc.

Conform unui comunicat emis sâmbătă seară, Comitetul Executiv Judeţean lărgit al PSD Bihor (137 membri prezenţi), au decis vineri ca desemnarea celorlalţi şefi ai organizaţiei să fie făcută de o Conferinţă Judeţeană Extraordinară, propunerea fiind votată de 135 de persoane.

"Data şi locul desfăşurării conferinţei vor fi anunţate la începutul săptămânii viitoare", a anunţat, prin comunicat, Biroul de presă al PSD Bihor.

La Conferinţa Judeţeană ar urma să participe participe membrii actualului Consiliu Judeţean, dar şi primarii şi viceprimarii, consilierii judeţeni şi consilierii locali de la nivelul municipiilor, plus preşedinţii organizaţiilor de tineret, femei şi seniori de la nivel judeţean, al municipiilor şi al oraşelor.

Practic, acest lucru înseamnă că alegerea o va face o masă mai mare de persoane, astfel că pesediştii care vor să obţină una dintre funcţiile scoase "la concurs" au o marjă extrem de mică de manevră, cuvântul decisiv putând să-l aibă, în schimb, preşedintele filialei, deja ales, adică Ioan Mang.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Mang a anulase alegerile programate pentru vineri 20 noiembrie, deoarece Consiliul Judeţean al filialei, ai cărui membri urmau să aleagă efectiv oamenii din aceste funcţii, este o structură care nu a mai fost prevăzută în noul statut al PSD, adoptat în octombrie.

Până joia trecută, pentru funcţia de preşedinte executiv erau înscrişi doi candidaţi, deputatul Ioan Sorin Roman şi europarlamentarul Emilian Pavel, mai mulţi candidaţi la funcţiile de vicepreşedinţi, unul pentru cea de trezorier şi tot doi la funcţia de secretar al filialei, mai precis actualul secretar, Ana Maria Tiron, şi Ioan Bercea, fost secretar general al PSD şi fost director adjunct la Finanţele Publice Bihor.

Surse din cadrul partidului declarau că Mang ar fi anulat alegerile de vineri pentru că nu ar fi fost de acord cu candidatura lui Ioan Bercea, care dorea să o concureze la funcţia de secretar pe Ana Maria Tiron, considerată o protejată a preşedintelui PSD Bihor. Însă Mang a negat această variantă.

Pe de altă parte, tot în şedinţa de vineri, PSD-iştii au mai decis, după modelul aplicat la nivel central, ca persoanele care vor fi alese în cadrul BPJ să nu mai poată cumula şi funcţia de preşedinte, preşedinte executiv sau secretar executiv la nivelul organizaţiilor locale sau de femei, tineret sau seniori.

"Tot prin vot a fost aprobată prelungirea datei de depunere a candidaturilor pentru Biroul Permanent Judeţean până la 25 noiembrie 2015, ora 16", mai arată comunicatul PSD.