În România se fură orice: la început fabrici, apoi terenuri, acum apa şi, cine ştie, poate pe viitor şi aerul! Un cititor a sesizat BIHOREANUL că săptămâna trecută, pe 13 iulie, cinci indivizi veniţi cu două autocarosate, un Peugeot (BH 58 MIR) şi un Ford (BH 09 JPT) furau apă în bidoane de 200 de litri dintr-un hidrant de la intersecţia străzilor Călugăreni cu Aleea Rogerius.

"În prima maşină erau trei persoane care au încărcat mai multe butoaie cu apă, de aproximativ 200 litri, iar în a doua maşină, două persoane şi un singur butoi. E legal ceea ce fac ei? Nu noi cetăţenii plătim acea apă? Vor fi sancţionaţi în vreun fel? Sincer, am mari îndoieli", a reclamat un orădean.

Contactat de BIHOREANUL, Alin Sas, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Oradea (CAO), spune că apa din hidranţi este folosită de societate la întreţinerea conductelor, iar ceea ce au făcut cei surprinşi de cititorul nostru se numeşte furt. "Hidranţii se folosesc pentru spălatul reţelelor. Nu se pune problema ca apa consumată să fie plătită de orădeni, dar să scoţi apă din hidrant, până la urmă, tot furt este pentru că aceasta aparţine CAO", a declarat Sas.

Acesta a mai spus că în urma reclamaţiei, CAO va face cercetări şi ar putea sesiza organele legii pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi.