Un proiect de Hotărâre a Consiliului Judeţean propus de preşedintele Ilie Bolojan spre adoptare în şedinţa de săptămâna trecută - vizând revocarea dreptului de administrare a teatrelor Regina Maria şi Szigligeti asupra unor spaţii din clădirea de pe strada Patrioţilor nr. 2 din Oradea - a prilejuit dezvăluirea unui nou detaliu despre felul în care fosta conducere a Judeţului spărgea şi risipea banii publici.

Bolojan a spus că spaţiile respective, nişte garsoniere în care teoretic trebuiau cazaţi invitaţi ai teatrelor, stăteau de fapt nefolosite, în timp ce instituţii judeţene plăteau chirii la persoane şi firme private.

Între acestea, şi Agenţia de Dezvoltare Durabilă Bihor, care a închiriat un apartament la etajul 8 în cartierul rezidenţial Prima din strada Oneştilor nr. 15, cu panoramă frumoasă, fără măcar ca sediul să fie marcat cu un indicator, ca să ştie omul unde să-i găsească pe funcţionari.

Chiria, a aflat Bihorel, nu a fost la fel de mare precum cele pe care CJ le-a plătit pentru alte instituţii, doar 400 euro pe lună, dar nici naiba nu ştia că ADD "funcţionează" într-un apartament de bloc din Ioşia. Poate tocmai pentru a nu deranja somnul tihnit al angajaţilor...