Grupul de Comunicare Strategică format la nivelul Guvernului a anunţat, vineri, la ora 13, că în ultima zi în Bihor au fost diagnosticate încă 42 de cazuri de infectare cu Covid-19, ceea ce urcă totalul cazurilor la 2543.

În ultimele 24 de ore în Bihor s-au făcut 505 teste, arată sursele BIHOREANULUI. Între cele 42 de persoane nou diagnosticate cu Sars-CoV-2 se numără un angajat al Spitalului Judeţean şi unul al Spitalului Militar, 4 pacienţi ai spitalului din Beiuş, câte 3 pacienţi de la cele din Aleşd şi Salonta, 2 pacienţi ai Spitalului Judeţean şi câte unul de la spitalele din Ştei şi Nucet.

De asemenea, au fost depistaţi cu Covid şi 5 bihoreni care au fost testaţi la cerere, contra cost.

Din păcate, încă o dată, judeţul Bihor apare pe lista celor în care s-au înregistrat decese pe fondul acestei infecţii. Reprezentanţii GCS nu arată despre câte decese este vorba, însă sursele BIHOREANULUI spun că în Bihor, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat două noi decese la pacienţi internaţi cu Covid-19, ceea ce ridică bilanțul deceselor la 84, cumulat.

Pe de altă parte, potrivit unei informări transmise, vineri, de Instituţia Prefectului Bihor, numărul vindecărilor a crescut cu 75 în ultimele 24 de ore, ajungând la 1592. Numărul persoanelor internate în spitale este de 462, iar al cazurilor active de 870.

La nivel naţional, vineri au fost raportate 1339 de cazuri noi, depistate după prelucrarea a 25.117 teste. Au fost înregistrate şi 47 de decese în România. "46 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidităţi", precizează GCS.