Nu mai puţin de 53 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost depistate în Bihor în ultimele 24 de ore, a informat, marţi, la ora 13, Grupul de comunicare strategică format la nivelul Guvernului. De asemenea, în Bihor a mai fost înregistrat un deces la o persoană care avea noul coronavirus.

În comunicatul oficial nu se precizează alte detalii despre decesul înregistrat în judeţul nostru, însă se arată că, la nivel naţional, 33 din cele 35 de persoane cu Covid-19 care şi-au pierdut viaţa în ultima zi aveau comorbidităţi.

Astfel, arată datele oficiale, numărul total al infectărilor confirmate în Bihor de la debutul pandemiei a crescut la 1384.

Sursele BIHOREANULUI arată că o bună parte dintre cele 53 de cazuri noi au fost descoperite la pacienţi care au ajuns cu alte probleme de sănătate la spitalele din judeţ. Concret, de luni până marţi, au fost găsite 3 cazuri de Covid-19 la pacienţii Spitalului Judeţean din Oradea, nu mai puţin de 10 cazuri la cei internaţi în Spitalul din Beiuş, 8 la spitalul din Ştei, 4 la Marghita, câte unul la Aleşd şi Salonta. Celelalte cazuri au apărut la aşa numiţii contacţi ai persoanelor diagnosticate anterior, respectiv la câteva persoane care s-au testat la cerere.

Cele 53 de persoane recent confirmate cu Covid-19 au domiciliul în Oradea, Osorhei, Copăcel, Batăr, Aştileu, Şinteu, Dobrești, Cărpinet, Răbăgani, Buntești, Ştei, Popeşti, Tinca, Lunca, Diosig, Criștioru de Jos, Rieni, Hidișelu de Jos, Marghita şi Bratca, mai arată sursele BIHOREANULUI. În ultimele 24 ore s-au prelucrat 573 teste în Bihor. 

Marţi, la Spitalul Municipal din Oradea, spital anti-Covid, erau internate 334 de persoane, dintre care 8 pe secţia de Terapie Intensivă, deci în stare gravă. 

În ceea ce priveşte vindecările, acestea au crescut spectaculos de la o zi la alta. După ce timp de circa o săptămână nicio persoană confirmată cu Sars Cov 2 nu a scăpat de virus, marţi Prefectura Bihor şi DSP Bihor au raportat 68 de vindecări în rândul bolnavilor din judeţ, numărul total ajungând la 764.

La nivel naţional, marţi au fost raportate 1.215 cazuri noi de infecţie cu Sars Cov 2, după aproape 20.000 de teste prelucrate. Dintre purtătorii de virus, 7.436 sunt internaţi în spitale. Dintre aceştia, 485 sunt în stare gravă pe secţiile de Terapie Intensivă.