Dacă pandemia de coronavirus ar fi lovit pe vremea lui Ceauşescu, oare ce-ar fi făcut luminatul nostru conducător ca să o stopeze? Ar fi închis complet graniţele, ar fi oprit transporturile în afara celor de strictă necesitate, ar fi dat un decret mult mai drastic cu privire la instituirea stării de urgenţă, ar fi ţinut oamenii muncii acasă câteva săptămâni şi, probabil, le-ar fi ordonat savanţilor români conduşi de academiciana de renume mondial să găsească un vaccin împotriva virusului.

Diaspora nu s-ar fi întors în ţară pentru că nu de aia fugise de aici, expresia "pelerinaj religios" nu ar fi existat, Miliţia ar fi ridicat de pe străzi nepurtătorii de mască şi i-ar fi tuns zero, iar presa n-ar fi suflat un cuvânt despre subiect, fără să fie înjurată atât de temeinic ca în zilele noastre. Despre pandemie şi implicaţiile sale economice ar fi vorbit pe ascuns doar trădătorii de ţară, iar disidenţii de sufragerie ar fi spart blocada informaţională ascultând pe ascuns, dar cu eroism, Radio Europa Liberă.

Întreaga populaţie ar fi trăit nu cu spaima de virus, ci cu spaima că i se ascunde ceva, că nu i se spune adevărul. Doar cei cu rude angajate în sistemul de sănătate sau prin organizaţiile de partid ar mai fi aflat una-alta despre boala secretă şi ar fi şoptit cele auzite mai departe.

Alimentaţi de zvonurile că Nicu şi Zoe, progeniturile întâiului cuplu, nu poartă niciodată mască de protecţie, curajoşii l-ar fi înjurat pe Ceauşescu pentru un motiv în plus, iar conspiraţioniştii ar fi lansat zvonul că însuşi marele lider suferă de ruşinoasa boală, dar că este tratat, în secret, în clinica lui privată, cu medicamente aduse din străinătate de către Securitate, dar şi prin transfuzii cu sânge recoltat de la pioniere virgine.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-ar fi exprimat în nenumărate rânduri critic la adresa regimului de la Bucureşti pentru că ori nu raportează deloc, ori raportează cifre false despre numărul cazurilor de Covid din ţară. În replică, cel mai iubit fiu al poporului ar fi acuzat "agenturili" că au creat virusul în laboratoarele lor pentru a lovi ţările din blocul comunist şi pe cele aflate în curs de dezvoltare de pe continentul african. 

Şi, uite aşa, secretarul general al Partidului Comunist Român şi preşedintele Republicii Socialiste România ar fi salvat încă o dată ţara de la subjugarea ei de oculta mondială şi ar fi menţinut-o la distanţa socială corespunzătoare de infecţiosul capitalism.