Restricţiile impuse de autorităţi pentru a limita pandemia cu noul coronavirus schimbă tradiţiile omenirii.

Guvernatorul din New York, Andrew Cuomo, a decis să permită oficializarea căsătoriilor online, scrie bbc.com. Asta înseamnă că americanii pot aplica prin internet pentru aşa-numitele licenţe de căsătorie, iar clericii vor putea să oficializeze virtual ceremoniile.

Cu prilejul anunţului, Cuomo a glumit şi a spus că cuplurile nu mai au acum nicio scuză să nu îşi respecte angajamentele. „Se poate face pe Zoom. Da sau nu?”, a spus guvernatorul, citat de BBC.

Decizia lui Cuomo vine după ce a prelungit restricţiile de circulaţie în statul pe care îl guvernează până pe 15 mai.

Reacţiile pe reţelele de socializare au fost diferite. Unii americani au spus că nunţile nu se pot ţine fără familie sau prietenii, iar alţii l-au criticat pe guvernator, pentru că se preocupă de un efect mai puţin important al pandemiei. Au fost şi voci care l-au lăudat, cetăţeni care au spus că o căsătorie în aceste zile are beneficii, precum împărţirea unei asigurări de sănătate între soţi.

Decizia de a permite căsătoriile online a fost luată deja şi în Emiratele Arabe Unite. Ministerul de Justiţie de aici a creat un site unde cuplurile îşi pot depune solicitările, iar apoi pot organiza o ceremonie virtuală.