Panică în orașul olandez Ede, unde sâmbătă dimineața un bărbat a intrat într-un local având asupra sa arme și explozibil și a amenințat că va arunca totul în aer. Autoritățile au intervenit imediat, iar casele din apropiere au fost evacuate.

Informaţiile iniţiale despre incident au apărut în publicaţia olandeză De Telegraaf, care a anunţat, citând surse anonime, că mai multe persoane sunt ţinute ostatice în barul Petticoat de un bărbat înarmat. 

Ştirea a fost confirmată ulterior de patronul clubului de noapte, care a precizat că angajaţii săi sunt ţinuţi ostatici, iar potrivit acestuia, nu a fost vorba de niciun conflict între salariaţii lui şi alte persoane.

Autorităţile au transmis de asemenea, potrivit Reuters, că nu există indicii că ar fi vorba despre un atac terorist și nici că bărbatul înarmat ar fi cerut ceva anume.

Reprezentanţii poliţiei olandeze au menţionat că 150 de locuinţe au fost evacuate din oraşul aflat la circa 75 de km de Amsterdam, iar oamenii au fost rugaţi să stea departe de zonă. De asemenea, circulaţia trenurilor a fost oprită. 

La câteva ore de la luarea ostaticilor, bărbatul a ieșit din local și s-a predat poliției, fiind apoi preluat de echipajele prezente la fața locului.

"Ultimul ostatic tocmai a fost eliberat. O persoană a fost arestată. Nu putem împărtăși mai multe informații în acest moment”, se arată într-un comunicat al poliției, mai scris Reuters.

Deocamdată nu se știe dacă s-au înregistrat sau nu victime în urma evenimentului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!