Medicii de la Ambulanţă au fost solicitaţi să intervină sâmbătă seară la Centrul de plasament pentru copiii cu dizabilităţi de pe strada Traian Lalescu din Oradea, pentru a salva doi copii, în urma unui incendiu.

"Am primit apel că incendiul a fost unul de proporţii şi că pe doi copii nu i-au putut scoate. Dar din fericire nu a fost aşa de grav. Doi micuţi, unul de 3 şi altul de 8 ani, au fost duşi la Spitalul Municipal Gavril Curteanu, cu intoxicaţie foarte foarte uşoară, cu fum. Am înţeles că s-au jucat cu o muşama, căreia i-au dat foc", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, locotenentul Cristian Herţe, a confirmat existenţa evenimentului, dar a spus că nu a fost nevoie de intervenţia pompierilor. "A fost, de fapt, un început de incendiu şi am fost întorşi din drum, pentru că nu a mai fost necesar să intervenim. Probabil că focul a fost stins de personalul de acolo", a precizat locotenentul.

Doctorul Boţcău a mai declarat că cei doi copii duşi la spital se află în afara oricărui pericol.