Pentru ca cetăţenii să ştie când intră într-o clădire cu funcţii publice, precum un magazin, o sală de spectacol ori o sală de sport, că aceasta nu deţine o autorizaţie de securitate de incendiu, proprietarii respectivului imobil sunt obligaţi să afişeze un panou în acest sens.

"În data de 21.01.2018, au intrat în vigoare prevederile Legii nr. 28/18.01.2018, publicate în Monitorul Oficial nr. 49 din 18.01.2018, pentru completarea Legii nr. 307 din 2006 privind apărarea împotriva incendiilor, care impune afişarea panourilor de înştiinţare asupra clădirilor şi spaţiilor publice din categoria comerţ, cultură şi turism, care nu deţin autorizaţie de securitate de incendiu", se arată într-un comunicat transmis de ISU Crişana.

Aşadar, proprietarii sau beneficiarii acestor construcţii publice trebuie să afişeze pe clădire un panou de înştiinţare, pe care să scrie, cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roşie, pe fundal alb: "Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu".

Încălcarea acestei legi poate fi pedepsită cu amenzi usturătoare, între 2.501 şi 5.000 lei.

"Construcţiile publice care vor trebui să afişeze panourile de înştiinţare fac parte din cele care reunesc un număr mare de utilizatori şi pentru care sunt necesare măsuri sporite de siguranţă pentru prevenirea incendiilor", a mai transmis ISU Crişana.