În Vinerea Mare, Papa Benedict al XVI-lea a participat la o emisiune la un post TV din Italia, în cadrul căreia, timp de 80 de minute, a răspuns întrebărilor telespectatorilor din lumea întreagă.

Cu acest prilej, Suveranul Pontif a fost pus în dificultate de o fetiţă din Japonia. Profitând de ocazia de a-i putea pune Papei Benedict al XVI-lea o întrebare, puştoaica a vrut să ştie de ce prietenii ei au murit în urma cutremurului urmat de tsunami, din 11 martie.

Papa Benedict, primul Suveran Pontif care a participat la o emisiune televizată, nu a ştiut ce să-i răspundă micuţei care mai voia să ştie de ce poporul său trebuie să treacă printr-o asemenea suferinţă.

"Şi eu mă întreb acelaşi lucru. De ce se întâmplă asta? De ce voi trebuie să suferiţi, iar alţii trăiesc fără probleme? Nu există răspunsuri la toate întrebările, dar ştim că Iisus a suferit exact ca voi, fiind nevinovat", a fost răspunsul Papei.

Majoritatea întrebărilor adresate Papei, selectate dintre cele 3.000 trimise la Vatican de creştini din Italia, Japonia, Coasta de Fildeş sau Pakistan, au fost legate de suferinţă.