A șaptea ediție a evenimentului SkirtBike, un marș pe două roți al doamnelor și domnișoarelor din Oradea, a avut loc duminică după-amiază.

Peste 130 de orădence, îmbrăcate cochet, majoritatea cu rochii sau fuste, și cu biciclete decorate cu flori sau baloane, au parcurs un traseu prin oraș.

Pentru că și ei susțin cauza femeilor care vor să demonstreze că pot fi cochete și pe două roți, li s-au alăturat și câțiva bărbați, unul dintre ei „mascat” în femeie, purtând o fustă peste pantaloni și o perucă roz. De asemenea, multe dintre bicicliste au venit însoțite de copiii lor.

Marșul a pornit de la centrul comercial Nest de pe Calea Borșului și a avut ca destinație finală Casa Darvas – La Roche. Doamnele și domnișoarele au fost însoțite de echipaje ale Poliției, care s-au asigurat că au cale liberă prin oraș. Dat fiind că ora de pornire a fost 17, traficul nu a fost oricum aglomerat, așa că biciclistele au ajuns la destinație în circa 20 de minute.

La Casa Darvas, de pe strada Libertății, doamnele și domnișoarele au socializat, au participat la o degustare de vinuri și apoi la premierea unei tombole. Fiecare dintre ele a primit, la înscriere, un număr de concurs, iar multe au plecat acasă cu diferite cadouri.

Potrivit Ligiei Oala, una dintre organizatoarele evenimentului, sponsorii și partenerii au oferit premii precum vouchere pentru investigații medicale, la diferite magazine și localuri din oraș, abonamente la săli de sport, o cină la un restaurant recent deschis în Băile Felix, albumele orașului Oradea, intrări la obiective turistice din urbe, sticle de vin și, premiul cel mare, o bicicletă Pegas.

În total, organizatorii au acordat peste 50 de premii. În plus, Casa Darvas – La Roche le-a oferit tuturor o sacoșă textilă și o insignă cu singurul Muzeu Art Nouveau din România.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!