Cinci care alegorice, însoţite de majorete, dansatori şi arcaşi, vor porni, marţi, la ora 14, într-o paradă prin Oradea şi se vor opri în Piaţa Unirii, în cadrul unei noi ediţii a Carnavalului Florilor.

În parada de anul acesta vor defila cinci care alegorice: carul cu Coroana Sfântului Ştefan, carul comun Oradea-Debreţin, care va prezenta din flori teatrele din cele două oraşe, carul comun al celor două consilii judeţene, Bihor şi Hajdu Bihar, inspirat de tradiţia viticolă din Valea Ierului, carul realizat de Aquatikum Debreţin şi cel realizat de centrul comercial Forum din Debreţin.

La ora 14, parada va porni pe traseul Bulevardul Dacia – Bulevardul Decebal – Strada Tudor Vladimirescu – Piaţa Unirii. Se preconizează că alaiul va ajunge în centrul Oradiei la ora 15.30. Carele vor putea fi admirate în Piaţa Unirii până la ora 22.30.

Seara, de la ora 20, în Piaţa Unirii, orădenii sunt invitaţi să asiste la un concert dat de cei 100 de muzicieni ai Orchestrei Simfonice Ţigăneşti din Budapesta.

În program au fost incluse creaţii clasice inspirate din folclorul ţigănesc şi muzică tradiţională la ţambal. De asemenea, artiiştii din Budapesta vor interpreta şi "Ciocârlia" de George Enescu.