Piaţa Unirii a fost ocupată sâmbătă de nişte bijuterii pe patru roţi. La invitaţia clubului Retromobil Oradea, proprietarii de vehicule istorice le-au expus în centrul oraşului, ca toţi curioşii să le poată admira.

Printre vedetele expoziţiei s-a numărat o camionetă Gaz 51 Molotov din 1956, care a cărat de toate la fostul CAP din Mădăras. "Am cumpărat-o de la CAP-ul din Mădăras, era cea mai "ronghioşă". Tăblărie, caroserie, tot ce se poate am renovat la ea. Nu ştiu cât am investit în ea, dar mi-am dorit-o, că pe o camionetă din asta am început eu şoferia, în ‘69, la CAP în Biharia", a povestit BIHOREANULUI Geza Kozma, proprietarul camionetei.

Multe priviri au atras şi cele două maşini expuse de orădeanul Adrian Farcaş: un Corvette negru, fabricat în 1980 în SUA, şi un Rolls Royce din 1969, făcut în Bristol, Marea Britanie. "Fiecare valorează cam 20.000 de euro", a explicat proprietarul, care le-a cumpărat din străinătate şi le-a recondiţionat în Bihor.

Lângă Rolls Royce a stat veselă o Dacie galbenă ca soarele, fabricată în 1978. Proprietarul, fostul prezentator TV Vlad Dan Tătaru, a demonstrat pentru curioşi că bătrâna Dacie porneşte la prima cheie, fără nicio problemă.

Printre maşinile expuse s-au mai numărat şi mai multe Mercedesuri, BMW-uri, o bătrână Skoda Octavia, dar şi un Triumph Spitfire.

Expoziţia rămâne deschisă sâmbătă până la ora 15.