Îmbrăcați la costum, cu papioane sau cravate, aproape 30 de motocicliști orădeni au participat, duminică, la o paradă prin Oradea.

„Călăreți” pe motoare cu mulți cai putere, ei au vrut să atragă atenția asupra problemelor medicale specifice bărbaților, așa cum, în aceeași zi, au făcut motocicliști din toată lumea.

„The Distinguished Gentleman’s Ride” (Călătoria Domnilor Distinși) este un eveniment care a pornit în 2012, în Sydney, Australia, iar ulterior s-a extins în toată lumea. „Rolul evenimentului este să atragă atenția în lumea întreagă asupra problemelor bărbaților din lumea modernă și asupra necesităților de cercetare privind cancerul de prostată și problemelor de sănătate mintală”, a declarat Adrian Cabău, organizatorul evenimentului din Oradea.

Bărbatul, de profesie IT-ist, a intrat în lumea motocicliștilor de trei ani și, după ce a aflat de această mișcare globală, și-a dorit să o aducă și în orașul său. Împreună cu alți prieteni motocicliști a organizat parada de duminică, convingând aproape 30 de „călăreți”, printre care și câteva femei, să participe.

Pe lângă că atrag atenția asupra problemelor bărbaților, motocicliștii s-au transformat și în „fundraiser-i”, adică strâng bani pentru cauza „The Distinguished Gentleman’s Ride”.

„Până acum, s-au strâns undeva la 500 de dolari, dar de azi înainte, timp de două săptămâni, fiecare participant are ocazia să mai strângă bani. Practic, prin evenimentul de azi lansăm campania de strângere de fonduri”, a mai spus Adrian Cabău (foto jos).

Duminică la prânz, motocicliștii și-au etalat vehiculele în Piața Unirii și au intrat în vorbă cu orădenii care s-au oprit să le admire, explicându-le de ce sunt acolo. Apoi, la ora 13, au pornit într-un marș prin Oradea, parcurgând străzi din aproape toate cartierele.

Înainte de a ieși în trafic, motocicliștii au participat și o scurtă sesiune privind siguranța rutieră, organizatorii îndemnându-i să respecte regulile rutiere de fiecare dată când ies pe două roți. Discuția a fost cu atât mai importantă cu cât, sâmbătă, pe DN 76 în Bihor, doi motocicliști și-au pierdut viața, după ce au intrat în curbe cu viteză prea mare.

„Unul dintre lucrurile pe care le promovăm este condusul preventiv în orice context, indiferent dacă ești îmbrăcat la costum sau în echipament de motocicletă. Întotdeauna ar trebui să rulăm cu atenție. De asemenea, și șoferii auto trebuie să înțeleagă că și noi suntem în trafic”, a mai spus Cabău.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!