Actorii trupelor Arcadia şi Liliput de la Teatrul Regina Maria, respectiv Teatrul Szigligeti au sărbătorit, luni, Ziua Mondială a Teatrului de Păpuşi. Aceştia s-au plimbat prin centrul oraşului cu mai multe marionete care au devenit partenerii de joacă ai copiilor.

Potrivit unui comunicat transmis de Teatrul Regina Maria, artiştii celor două instituţii culturale au vrut să găsească "moduri inedite prin care teatrul de păpuşi să ajungă la micii spectatori".

Aceştia şi-au luat marionetele şi instrumentele muzicale şi s-au plimbat în zona străzii Vasile Alecsandri şi Parcul 1 Decembrie pentru a interacţiona cu micuţii care se aflau atunci afară, împreună cu părinţii lor.

"Copiii care s-au alăturat pe parcurs paradei, dar şi cei pe care alaiul de personaje i-a surprins în Parcul 1 Decembrie au avut ocazia să interacţioneze cu păpuşile cărora le-au dat viaţă actorii celor două trupe de teatru şi au primit câte un porumbel din origami, simbol al păcii şi empatiei", se mai arată în comunicat.

Astfel, micuţii s-au întâlnit cu un şoricel, o capră, cu o vulpe și pinguini, care s-au jucat cu ei preţ de câteva zeci de minute.

La finalul paradei, artiștii și animăluțele lor s-au întors la sediul celor două trupe, în Pasajul Vulturul Negru.

Ziua Mondială a Teatrului de Păpuşi este sărbătorită în fiecare an pe data de 21 martie, iar cele două instituţii de cultură au mai organizat evenimente de acest gen şi în anii anteriori, înainte de pandemia de Covid-19.