Caravana Florilor, care în cadrul unui parteneriat cu autorităţile din Debreţin, numit "Fereastră deschisă spre Europa", ajunge de 11 ani şi în Oradea, a parcurs oraşul pe ploaie, vineri după-amiază, lucru care nu i-a speriat, însă, pe orădenii curioşi să vadă alaiul din acest an.

Parada celor şase care alegorice a pornit după ora 16, din zona blocurilor zig-zag de pe Bulevardul Dacia, fiind deschisă de o caleaşcă şi patru călăreţe.

Primul car cu flori pe care sutele de oameni adunaţi pe marginea şoselei l-au putut admira a fost unul realizat în comun de administraţiile locale din Oradea şi Debreţin. Carul a fost îmbodobit cu îngerul şi leul de pe stema Oradiei, precum şi o machetă a Cetăţii Oradea, urmate de o fereastră deschisă (după numele proiectului) şi de o păsăre Phoenix, emblema oraşului Debreţin.

Caravana din acest an a mai adus în faţa orădenilor şi alte cinci care alegorice, între care unul sub formă de o corabie a piraţilor. Unul dintre cele mai spectaculoase care a fost realizat de o firmă şi înfăţişează prinţesa care vrea să sărute broscoiul. Trena ei este ţinută de doi licurici aflaţi în zbor.

Din alai au mai făcut parte mai multe formaţii de majorete şi de dansatori, ansambluri folclorice, arcaşii clubului Lupii din Pustă, precum şi mai multe mascote aduse de Prietenii Veseliei: Mickey şi Minnie Mouse, Minion, Olaf, Hello Kitty, Winnie The Pooh şi Bugs Bunny.

În acest an, caravana florilor a parcurs traseul Bulevardul Dacia – parcul Petofi – Bulevardul Magheru şi până în Parcul 1 Decembrie, unde doritorii au putut să se pozeze cu carele alegorice şi cu mascotele Disney. Din cauza vremii, mini-spectacolul care urma să fie dat de formaţiile care au făcut parte din alai au fost anulate.

Potrivit viceprimarului Huszar Istvan, municipalitatea a investit 64.000 lei în organizarea acestui eveniment. Înainte de pornirea paradei, edilul, fan al motocicletelor, le-a transmis colegilor săi motociclişti că-i invită, pentru ediţia viitoare, să-şi împodobească motoarele şi să se alăture paradei.