Polițiștii bihoreni au întrerupt vineri după-amiază un parastas la care participau 30 de persoane organizat în interiorul unui restaurant din Aleșd.

Poliția, închideți!

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor descinderea a avut loc în cadrul unei acțiuni privind verificarea modului de respectare a măsurilor de protecție sanitară pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

„În jurul orei 15:30, echipele mixte de control au întrerupt un eveniment privat (parastas) care se desfășura în spațiu închis, într-o societate comercială din localitatea bihoreană Aleșd, care funcționa în regim de restaurant, încălcând astfel prevederile legale cu privire la suspendarea temporară a activității”, se menționează în comunicatul IPJ Bihor.

Polițiștii au pus capăt evenimentului privat, au legitimat cei 30 de participanți și au aplicat o amendă de 3.000 lei agentului economic pentru nerespectarea măsurii de suspendare temporară a activității conform Legii 55 din 2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.

146 de sancțiuni

În cadrul acțiunilor de vineri polițiștii bihoreni au legitimat aproape 3.000 de persoane, au verificat 130 de societăți comerciale și 73 de mijloace de transport în comun.

Ca urmare a neregulilor constatate polițiștii au aplica 146 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 23.270 lei.

Printre acestea s-au numărat 132 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuale de purtare a măștii, 3 sancțiuni pentru nerespectarea carantinării și o sancțiune pentru nerespectarea prevederilor privind protecția consumatorilor.