Până la finalul anului viitor, suprafaţa verde a Oradiei va fi cu 10 hectare mai mare, promite municipalitatea. Pentru atingerea acestui deziderat, unul dintre parcurile noi va fi amenajat pe strada Ion Bogdan, pe un teren de 15.000 mp din spatele Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri.

"Va fi un parc frumos, cu o suprafaţă de 6.500 mp de gazon, cu locuri de joacă pentru copii, terenuri destinate tenisului de masă, piste de biciclete, alei şi platforme, pergole, jardiniere", a declarat Birta, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Conform proiectului, centrul parcului va fi o pajişte de 2.910 mp, "împrejmuită" cu piste pentru biciclete, locuri de joacă pentru copii şi terenuri de tenis de masă. De asemenea, aici vor fi plantaţi 150 de copaci.

Proiectul, realizat de Zona Metropolitană Oradea, va fi depus spre finanţare europeană. "Acest coridor verde se încadrează alături de zona Veteranilor şi cartierul Soarelui în proiectele pe care le pregătim pentru Axa 4.2", a explicat directorul ZMO, Adrian Foghiş, în aceeaşi conferinţă de presă.

Termenul de finalizare a investiţiei este de 6 luni, din momentul încheierii procedurii de licitaţie.

În şedinţa Consiliului Local de joi, proiectul va fi supus aprobării aleşilor orădenilor.