Prăfuită și părăginită, ca și cum ar trebui să fie un loc de evitat și nu o perlă a zonei montane din Bihor, stațiunea Stâna de Vale arată mai rău decât un cătun uitat de lume. Pare că nu s-a ales nimic de planurile fraților Ioan și Viorel Micula, proprietari pe o mare parte dintre clădirile și terenurile din Stână, de a transforma stațiunea într-un mega-resort.

Drumul care o traversează este distrus dintr-un capăt în altul, iar singurele lucruri pe care le pot face turiștii este să se răcorească lângă faimosul Izvor al Minunilor ori să viziteze mai recent deschisul parc de aventură Dino Park, singura investiție concretizată până acum din planul celor doi magnați.

Numai că și acesta a fost făcut în stil „miculesc”: vizavi de intrare, pe marginea șoselei, există o parcare cu plată, dar pe care investitorii nici măcar nu s-au sinchisit să o asfalteze.

Turiștii au astfel „ocazia” rară să plătească 10 lei pe zi pentru a-și lăsa mașinile pe un teren umplut cu piatră și fără nicio delimitare a locurilor de parcare sau, desigur, le pot lăsa gratis câțiva metri mai încolo, pe marginea drumului.

Sau oriunde altundeva, cu condiția să nu încurce elicopterul beizadelei lui Viorel Micula, Victoraș, când vine să-și vadă „perla” montană...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!