Săptămâna trecută, pe strada Crinului, aflată în centrul oraşului, Primăria a amenajat locuri de parcare cu plată şi, bineînţeles, a amplasat şi un automat care să elibereze tichete contra-cost. Ideea parcării cu plată nu i-a nemulţumit prea tare pe riverani, pentru că oricum trotuarele erau mereu ocupate de maşinile orădenilor veniţi cu treburi prin zonă şi, deci, era nevoie de puţină ordine.

Atât doar că lucrarea s-a făcut în binecunoscutul stil balcanic. Locurile de parcare s-au amenajat doar în dreptul trotuarului pe care circulă elevii şcolii din apropiere şi la capătul căreia se află şi trecerile de pietoni, în vreme ce pe partea opusă - culmea, necirculată - parcarea este interzisă.

Cireaşa de pe tort este că automatul de tichete a fost plantat chiar sub geamul unui om, la o palmă de casă, încât dacă deschide fereastra, proprietarul poate să-şi ia bilet direct din aşternut.

UPDATE:

trotuar2.jpgCum necum, minunea de parcometru a rezistat doar câteva zile căci imediat după ce a fost imortalizat de Bihorel, automatul a dispărut subit.

Însă nu şi gropoiul din trotuar (foto) în care, muncitorii grăbiţi să plece, au aruncat, în bătaie de joc, câţiva pumni de pietriş amestecat cu urme de ciment. Poate vor să aducă alt aparat în loc, mai ştii?