Municipalitatea a anunţat, joi, că începând din aceeaşi zi parcarea din curtea Primăriei Oradea se închide pentru a permite realizarea lucrărilor la palatul administrativ al oraşului, reabilitări ajunse în zona gangului prin care, în mod normal, se intră şi se iese din parking. Astfel, orădenii nu-şi vor mai putea lăsa aici maşinile până pe 8 martie.

"Începând de azi, 25 februarie şi până în data de 8 martie, accesul de intrare în parcarea interioară a Primăriei Oradea se închide, din cauza lucrărilor de reabilitare a clădirii, care se desfăşoară în acest moment la gangul de acces/ieşire din parcare. Primăria Oradea îşi cere scuze pentru inconveniente!", se arată într-un scurt comunicat al municipalităţii.

Lucrările de reabilitare a palatului administrativ al oraşului, contractate pe o perioadă de 18 luni, sunt executate de firma Euras, pentru suma de 14,8 milioane lei.

La începutul lunii februarie, în cadrul aceluiaşi contract de reabilitare, candelabrul greu de două tone care domină sala mare a Primăriei Oradea a fost coborât din tavan la 3 metri deasupra podelei, pe un piedestal, pentru a fi restaurat şi îmbrăcat în foiţă de aur.