Gălăgie, miros de cauciucuri arse şi mult fum, sâmbătă, în parcarea centrului comercial ERA Shopping Park. Şoferi din Oradea, dar şi din alte locuri din ţară, se întrec în drift-uri, într-un show caritabil, menit să strângă bani pentru o asociaţie pentru persoanele cu handicap.

Până la ora 14, show-ul a atras destul de puţini curioşi. De altfel, inclusiv pe la standurile cu produse handmade, menite să strângă bani pentru Asociaţia Handicapaţilor Psihic Bihor, care întâmpină dificultăţi financiare, ce se răsfrâng asupra activităţii centrului de zi, au trecut mult prea puţini muşterii. "Am vândut doar de 3 lei", a spus dezamăgită o domnişoară care vinde brăţări din mărgeluţe confecţionate de persoanele cu dizabilităţi.

Globuri din hârtie, origami, tablouri din seminţe sau maşini în miniatură sunt alte produse ce pot fi cumpărate din parcarea centrului comercial. "Poate că totuşi, mai spre seară sau mâine atmosfera se va dezmorţi. Orice sumă care să ajute asociaţia e binevenită", a spus o altă comerciantă.

Pe lângă show-uri cu maşini "turate", curioşii pot admira şi maşini ai unor dealeri locali, respectiv maşini 4x4 pregătite pentru offroad.

Nici copiii nu au fost uitaţi. Pe lângă chioşcuri de alimentaţie publică, comercianţii au adus în parcare şi aparate de joacă pentru ei, între care şi un tobogan gonflabil.

Potrivit organizatorilor, show-urile cu maşini continuă sâmbătă până în jurul orei 23, dar şi duminică, începând cu ora 10. Intrarea este gratuită, dar fiecare poate dona orice sumă de bani pentru ajutorarea asociaţiei amintite.