Primăria supune, joi, votului Consiliului Local, actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de realizare a parcării subterane care va face legătura cu Piaţa Rogerius.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, documentaţia va fi actualizată în vederea realizării investiției prin Administrația Domeniului Public, sub forma unui credit furnizor după modelul parcării supraterane din spatele Tribunalului și parcării subterane de pe strada Independenței.

„Dezvoltarea din ultimii ani a zonei a dus la nevoia asigurării unui număr de locuri de parcare aferent funcțiunilor dezvoltate. Studiile de circulație evidențiază că această zonă este un punct critic al municipiului din punctul de vedere al numărului de locuri de parcare existente”, arată un comunicat al Primăriei.

Noul parking va avea demisol şi parter şi se va întinde pe 5.300 metri pătraţi, fiind gândit să asigure necesarul pentru minim 410 locuri de parcare.

„Investiția se va susține financiar din bugetul local prin subvenții de investiții acordate ADP. Plata se va face după finalizarea lucrărilor în decursul a trei ani, în șase rate trimestriale”, mai arată comunicatul.

Valoarea estimată a investiției este de 17,75 milioane de lei fără TVA, iar durata de execuție 11 luni.

Lucrarea va fi scoasă la licitaţie în cursul lunii martie, iar lucrările vor începe după ce comercianții se vor muta în noua piață din Rogerius şi cortul amplasat acolo va fi dezafectat, „în așa fel încât parcarea subterană să fie gata până în primăvara anului viitor”, mai susţin reprezentanţii primăriei.