Firma Construcţii Bihor este aproape de a finaliza prima parcare supraetajată din Oradea. După mai multe termene amânate, lucrările la parkingul din spatele Tribunalului urmează să fie recepţionate.

"Recepţia lucrărilor se va face pe 30 aprilie. Deocamdată se lucrează la racordurile la utilităţi şi la căile de acces", a precizat Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, instituţie care s-a ocupat de licitarea lucrărilor şi supravegherea lucrării din bani publici.

Construcţia are trei etaje, subsol, demisol şi terasă şi va avea, în total, 457 de locuri de parcare. De asemenea, clădirea are şi un modul de spaţii comerciale pe circa 1.000 mp situat spre strada Franz Schubert. Parcarea supraetajată are intrări şi ieşiri atât dinspre strada Tribunalului cât şi dinspre strada Gheorghe Dima.

Execuţia acestei lucrări a fost adjudecată în august 2011 de firma Construcţii Bihor, lucrările demarând însă abia în vara anului 2012. Parcarea, care a costat în total 16.739.984 lei fără TVA, trebuia predată la finalul anului 2013, însă termenul a fost decalat printr-un act adiţional până la sfârşitul lunii aprilie.