Municipalitatea a anunţat luni că în oraş vor exista aproape 600 de noi locuri de parcare. Săptămâna trecută, au fost finalizate 154 de amplasamente auto desfăşurate pe o lungime de 405 metri în jurul Grădiniţei 45 din zona străzii Aluminei. Executate de firma Selina, lucrările au costat 586.546 de lei.

"Locurile de parcare realizate aici deservesc o zonă aglomerată, cu un trafic intens, generat şi de faptul că în zonă există grădiniţă, supermarket, iar acest lucru presupune un flux constant de maşini. Prin urmare, amenajarea acestor locuri de parcare era mai mult decât necesară", a spus primarul Ilie Bolojan.

Aceeaşi firmă lucrează, din primăvară, la amenajarea altor 416 locuri de parcare pe străzile Henrik Ibsen, Aleea Călinului, Pârâul Peţa. Noile parcări vor fi date în folosinţă la începutul lunii noiembrie.

Parcările din această arie sunt întinse pe 1.235 de metri. "Proiectul pentru această zonă mai prevede extinderea canalizării pluviale cu 845 metri, montarea a 98 de guri de scurgere şi racordarea acestora, amenajarea de trotuare noi în lungime de 2.641 de metri, dar şi refacerea celor 600 metri de trotuare existente", se arată într-un comunicat al Primăriei, care precizează că valoarea totală a lucrărilor se ridică la 3,8 milioane lei, inclusiv TVA.

În paralel, în zona străzilor Nufărului, Bumbacului, Constantin Noica, Ialomiţei şi Piaţa Nucetului angajaţii Selina amenajează alte 360 de locuri de parcare. Lucrările au început în luna iulie şi urmează să fie finalizate în primul trimestru al anului viitor, investiţia costând 1,9 milioane lei.

Potrivit Primăriei, "momentan, în zona Constantin Noica asfaltul este turnat în proporţie de 50%, iar în zona străzii Ialomiţei, partea de infrastructură (săpături, borduri, balast stabilizat) este gata în procent de 50%". Amenajarea aleilor şi parcărilor din zona Bumbacului şi Piaţa Nucetului urmează să demareze în viitorul apropiat.