Parchetul Bihor a confirmat, marţi, că s-a sesizat cu privire la apariţia în spaţiul public a unor fotografii explicite cu Dalia Duca împuşcată în cap şi a format un dosar penal, fără însă să dezvăluie public numele suspecţilor.

„Referitor la apariția în spațiul public a unor fotografii explicite cu victima ucisă prin împușcare în Oradea în data de 15 martie 2017, vă comunicăm următoarele: în cursul zilei de vineri, 17 martie 2017, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 277 Cod penal - Compromiterea intereselor justiției. Această sesizare a fost trimisă spre competentă soluționare Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea”, arată comunicatul semnat de prim-procurorul adjunct Maria Cotrău.

BIHOREANUL a fost publicaţia care a solicitat, vineri, explicaţii Parchetului cu privire la „scurgerea” din rândul anchetatorilor a unor imagini oripilante cu Dalia Duca, întinsă pe jos şi cu chipul schimonosit de împuşcături, realizate de echipa de anchetă la locul unde a fost descoperit cadavrul.

Ele au fost postate, cu inconştienţă, în diferite grupuri, dar au apărut şi pe pagina Facebook a BIHOREANULUI, care a fost nevoit să le şteargă şi să facă apeluri repetate la cititori să înceteze, fiindcă publicarea unor asemenea detalii este ilegală.

Din surse proprii, BIHOREANUL a aflat că individul care a trimis imaginile se numeşte Ciprian Bodea, este criminalist în cadrul Poliţiei şi fotograf particular, individ cunoscut cu comportament cinic şi vulgar. Investigaţii interne ale Poliţiei au arătat că respectivul a transmis cadrele unor amici care le-au distribuit, mai departe, pe internet.

Articolul 277 din Codul Penal prevede: (1) Divulgarea, fără drept, de informaţii confidenţiale privind data, timpul, locul, modul sau mijloacele prin care urmează să se administreze o probă, de către un magistrat sau un alt funcţionar public care a luat cunoştinţă de acestea în virtutea funcţiei, dacă prin aceasta poate fi îngreunată sau împiedicată urmărirea penală, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Dezvăluirea, fără drept, de mijloace de probă sau de înscrisuri oficiale dintr-o cauză penală, înainte de a se dispune o soluţie de netrimitere în judecată ori de soluţionare definitivă a cauzei, de către un funcţionar public care a luat cunoştinţă de acestea în virtutea funcţiei, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

Citiți și articolul „Cine a ucis-o pe Dalia? Şocant: victima interlopului Adi Grasu este victima de acum 10 ani a obsedatului Naprodean