Bihorul va avea anul viitor mai mult decât dublul numărului de parcuri industriale existente în prezent. După finalizarea documentațiilor tehnice pentru cele din Aleșd, Beiuș și Ștei, a început și proiectarea Parcului Industrial din Marghita, în suprafață de 11 hectare.

Noutatea a fost anunțată de Consiliul Județean Bihor printr-un comunicat dat publicității vineri, la o zi după ce președintele Ilie Bolojan a avut o întâlnire cu primarul municipiului Marghita, Marcel Sas Adăscăliții, și cu Alina Silaghi, directorul Agenției de Dezvoltare Locală Oradea, care gestionează și parcurile industriale din județ.

Potrivit informațiilor făcute publice, terenul de 11 hectare pentru viitorul parc industrial a fost pus la dispoziția CJ Bihor de Primăria municipiului, fiind amplasat la intrarea în oraș dinspre Petreu, pe partea dreaptă a drumului județean DJ 190F.

Terenul a fost divizat în 9 parcele cu suprafețe cuprinse între 2.600 și 25.900 metri pătrați, plus alte două parcele pentru servicii.

„Pe baza unei propuneri de parcelare realizată de ADLO, s-a trecut la proiectarea rețelelor de apă și canalizare, gaz și electricitate, precum și a drumurilor de acces. După realizarea studiului de fezabilitate și obținerii statutului de parc industrial, în toamnă vom trece la contractarea realizării proiectului tehnic și a realizării lucrărilor de investiții. Ne propunem ca din vara anului viitor să concesionăm terenuri pentru posibilii investitori”, a transmis șeful CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Anul acesta, administrația județeană a pornit demersuri și pentru înființarea de parcuri industriale în Aleșd, Beiuș și Ștei, pentru acestea documentațiile tehnice fiind finalizate, iar investițiile vor fi realizate din fonduri europene.

În Bihor sunt funcționale în prezent trei parcuri industriale, în Oradea, Salonta și Tileagd.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!