La mijlocul lunii septembrie firmele Drumuri Bihor, Selina, Ritmoteh şi Paniman au început execuţia lucrărilor de modernizare a Parcului Liniştii, fostul cimitir Olosig. "Primăria doreşte modernizarea parcului existent prin crearea unor noi spaţii de agrement şi joacă pentru copii şi tineri, prin amenajarea scuarului central ca spaţiu de relaxare, dar şi prin delimitarea unui spaţiu destinat animalelor de companie", se arată într-un comunicat trimis miercuri de reprezentanţii municipalităţii.

În cadrul proiectului vor fi amenajaţi 1.366 de metri de alei pietonale, vor fi realizate un scuar central de relaxare, pe 300 de metri pătraţi, cu fântână arteziană, un teren de mini-baschet (28/15 m), un teren skateboard (25/17 m) şi altul de mini-fotbal (40/20 m). De asemenea, vor fi construite şi un spaţiu special pentru plimbarea animalelor de companie, o toaletă publică şi un sistem de irigare dotat cu 330 de aspersoare rotative. Potrivit proiectului, în parc vor fi plantate mai multe specii de arbori şi arbuşti, iar reţeaua de apă va fi extinsă cu 660 de metri pătraţi.

Totodată, este prevăzută realizarea reţelei electrice prin instalarea a 124 de stâlpi de iluminat, dotarea cu echipamente a locului de joacă pentru copii, dar şi amenajarea cu mobilier stradal a parcului.

Potrivit informării trimise de municipalitate, în aceste zile se lucrează la terasamentul aleii bicicliştilor şi aleilor de jogging. "În ceea ce priveşte construcţia clădirii destinate WC public, aceasta este finalizată în proporţie de 50%. Tot în acest moment se lucrează la împrejmuirea cu gard a spaţiului destinat plimbării animalelor de companie", se mai arată în comunicat.

Valoarea contractului de modernizare a Parcului Liniştii este de 2.522.065 de lei. Lucrările trebuie finalizate în termen de şapte luni.