Profitând de vremea bună, muncitorii RER Ecologic Service responsabili cu întreţinerea şi amenajarea parcurilor 1 Decembrie, Libertăţii, Onisifor Ghibu şi I. C. Brătianu, lucrează de zor la dereticarea acestor zone verzi.

Săptămâna trecută, în parcul 1 Decembrie, de pildă, muncitorii au adunat toate frunzele uscate, au tuns arbuştii ornamentali şi au pregătit pământul pentru însămânţare cu gazon, unde este nevoie.

În parcul I. C. Brătianu, angajaţii RER Ecologic Service au ceva mai mult de lucru. Gardul viu care împrejmuieşte parcul a fost tuns astfel încât, odată ce înverzeşte, să aibă un aspect plăcut. De-a lungul aleilor interioare gardul viu a fost scos, însă. Plantate în urmă cu mai bine de trei decenii, firele de gard viu erau deja atât de groase încât nu mai puteau fi tunse. Locurile unde se afla gardul vor fi nivelate şi însămânţate cu gazon. De asemenea, crengile uscate ale copacilor din parc au fost toaletate, iar în zilele următoare iarba şi gazonul parcului vor fi cosite.

De asemenea, muncitorii RER Ecologic Service au început plantările de flori în oraş. Peste 40.000 de fire de flori perene au fost comandate pentru a fi plantate în parcurile şi scuarurile din Oradea.