Orădenii care locuiesc în Calea Aradului şi cei din zona Voltaire vor avea câte un parc de agrement. Primăria a făcut deja primii paşi pentru transformarea în parc a unui teren de peste 12.400 de metri pătraţi din strada Octavian Goga şi i-a evacuat pe orădenii care şi-au ridicat ilegal construcţii în Ţincapana, pe 4.300 de metri pătraţi, tot pentru a transforma zona în parc.

Binevenit

Ambele proiecte ale municipalităţii sunt în fază incipientă. În cazul terenului din strada Octavian Goga, aflat aproape de malul drept al Peţei, aleşii orădenilor şi-au dat acordul, în cea mai recentă şedinţă, pentru trecerea din domeniul privat al oraşului în cel public. În etapa următoare, Primăria va pregăti un proiect de amenajare a întregii zone.

"Municipalitatea doreşte să asigure accesul cât mai facil al tuturor cetăţenilor la un mediu verde, cu plantaţii, alei şi diferite construcţii, amenajat pentru agrement şi odihnă, pe domeniul public", se arată în Hotărârea Consiliului Local. Proiectul este binevenit pentru orădenii din cartier, întrucât singurele parcuri din zonă sunt pe strada Padişului şi Bălcescu.

Cu sponsorizare

În Voltaire, lucrările la parc vor începe după evacuarea completă a terenului. De-a lungul anilor, patru familii şi-au ridicat construcţii în zonă, fără să ţină cont că nu deţineau niciun drept de proprietate. După ce i-a notificat să părăsească zona, Primăria i-a evacuat pe cei care au refuzat să plece de bunăvoie, urmând să pregătească şi pentru acest teren un proiect de amenajare. Cel mai probabil, lucrările vor fi făcute prin sponsorizare de către o firmă locală.

În acelaşi timp, Administraţia Imobiliară Oradea continuă lucrările de amenajare a Parcului Salca 1, din vecinătatea complexului comercial Lotus Center, acestea putând fi încheiate în câteva luni. Totodată, AIO urmează să demareze lucrările de amenajare şi la Parcul Salca 2, în continuarea acestui prim parc.