Primăria a încheiat două noi contracte de concesionare a serviciului public de întreţinere şi amenajare a parcurilor din oraş.

Astfel, Parcul Liniştii, întins pe locul fostului cimitir Olosig pe o suprafaţă totală de 48.963 de metri pătraţi, va fi întreţinut de RER Ecologic Service, vreme de trei ani. Valoarea contractului este de 312.392,26 lei.

Firma Adenandra este cea care va îngriji, în următorii trei ani, Parcul Padiş, din Calea Aradului. Parcul se întinde pe o suprafaţă de 9.641 metri pătraţi, valoarea contractului fiind de 97.543 lei.

În baza acestor contracte, firmele au obligaţia să strângă deşeurile din întreg parcul, să măture mecanic aleile, să golească coşurile de gunoi, să cosească mecanic gazonul, să semene gazon, să tundă gardul viu, să planteze trandafiri, să execute tăieri de corecţie a arborilor şi erbicidare, să întreţină fântâna arteziană, să transporte nisip la locul de joacă pentru copii şi patrupede, să execute lucrări de reparaţii ale mobilierului urban şi ale aparatelor de joacă.

De asemenea, firmele au obligaţia să întreţină curăţenia în grupurile sanitare din interiorul parcului, să asigure materialele de igienă necesare, să asigure iluminatul şi să execute deratizarea şi dezinsecţia.