Poliţiştii de frontieră bihoreni au descoperit, sâmbăta trecută, la punctul de trecere din Borş o cutie plină cu parfumuri contrafăcute ascunsă în portbagajul unui autoturism marca Audi înmatriculat în Spania, condus de Şerban P., în vârstă de 56 ani, din judeţul Alba.

Este vorba de 67 flacoane cu parfum inscripţionate cu nume asemănătoare unor mărci înregistrate: Baco Rebenne, Giorgio Armane, Hogo Boss, etc. Dacă ar fi fost originale, acestea ar fi avut o valoare de aproape 15.000 lei, potrivit unei informări trimise, luni, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

"Şoferul a declarat că produsele îi aparţin şi le-a cumpărat, pentru uzul personal şi al familiei sale, fără a avea însă documente de provenienţă pentru ele", se arată în acelaşi document.

Parfumurile au fost reţinute pentru a fi confiscate şi urmează să fie depuse în Camera de Corpuri Delicte a ITPF Oradea. "Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanei în cauză acte de urmarire penală sub aspectul săvărşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun", au mai precizat reprezentanţii ITPF Oradea.