Unul dintre cei mai de succes antreprenori români de pe plan global, orădeanul George Haber, stabilit de mulți ani în Silicon Valley, vine acasă. Pe 3 octombrie, el va fi invitatul special al IQ DIGITAL Summit Oradea, eveniment ce se va desfășura la Teatrul Regina Maria, unde va vorbi despre viitorul Inteligenței Artificiale și nu numai.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, George Haber are o poveste fascinantă. Singurul fiu al unei supravieţuitoare a lagărului nazist de la Auschwitz, a fost un adolescent rebel, dar foarte pasionat de tehnică. Între altele, a cântat într-o trupă rock împreună cu regretatul actor Adrian Pintea, despre care spune că a fost "un om extraordinar", iar apoi a început să organizeze petreceri cu muzică la sala ARLUS (fosta Casă de cultură a municipiului).

„După liceu, cel ce avea să devină mai târziu cel mai bogat antreprenor român din SUA (titulatură neoficială, pe care a avut-o până anul trecut, când a fost “detronat” de fondatorii Data Bricks) a plecat în Israel și a absolvit electronica la Institutul de Tehnologie din Haifa, după care s-a mutat în Silicon Valley, California (unde locuiește și acum). A fost angajat, dar și-a dorit să devină angajator, așa că și-a deschis propria afacere, pentru că viziunea sa despre viață era clară încă de pe atunci”, scrie despre el site-ul iqdigital.ro.

Între altele, Haber și-a construit un palmares impresionant în ceea ce privește sumele cu care și-a vândut afacerile:

- CompCore Multimedia, vândută cu 80 milioane de dolari;

- GigaPixel, născută dintr-o investiție de 6 milioane de dolari, vândută cu 180 milioane de dolari;

- Mobilygen, vândută pentru 33 milioane de dolari.

Și nu s-a oprit aici. 

IQ Digital dezvăluie că „după ce a participat la o conferință pe teme medicale desfășurată la Oradea, a investit într-o nouă companie: ZenAiOS, care a lansat deja o aplicație ce integrează inteligența artificială și eficientizează fluxul de lucru în spitale”.

Citiți AICI mai multe pe această temă!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!