Frigul şi ploaia nu i-a înfricat pe cei 15 oameni care s-au strâns, duminică după amiază, la capela din Orăşelul Copiilor, pentru a lua parte la Ziua Părinţilor de Îngeri, desfăşurată în mai multe oraşe la iniţiativa fundaţiei EMMA, fondată de Bianca Brad, cu menirea să îi comemoreze pe copilaşii care au plecat mult prea devreme.

Întâlnirea s-a desfăşurat începând cu ora 17.30, când organizatoarea Anca Gherlan, voluntara Fundaţiei, alături de câteva mămici de îngeraşi, au amenajat un covoraş verde pe care au pus lumânări roşii arzând sub formă de inimă, iar printre ele erau îngeraşi decupaţi din hârtie şi floricele. În plus, aproximativ 50 de baloane au fost umflate cu heliu.

După un moment de rugăciuni rostite de doi preoţi sosiţi special, participanţii au scris pe baloane numele micuţilor dispăruţi, cu mesaje de iubire şi de dor.

Deşi părinţii lor nu au participat la eveniment, pe baloane au putut fi văzute şi numele micuţei Elisabeth, cea care a murit în vara anului 2011 după ce a fost absorbită de o conductă din ştrandul Ioşia şi s-a înecat, dar şi numele lui Elias, băieţelul de un an decedat într-un tragic accident petrecut pe şoseaua de centură, anul trecut, alături de mama sa, Roxana Sărătoc.

"Chiar dacă părinţii nu au fost interesaţi de organizaţie şi de eveniment, am trecut şi numele copilaşilor despre care am ştiut, pentru că şi ei sunt îngeraşi", a explicat Anca Gherlan, voluntară EMMA.

Între cei care au lansat baloane în văzduh s-au numărat şi părinţii şi surioara mai mică a Paticiei Aktaa, micuţa care s-a stins în 2010 după o intoxicaţie cu Salmonella, dar şi fotbalistul FC Bihor Cristian Bud şi soţia sa, care şi-au pierdut băieţelul luna trecută, la doar câteva zile după naştere.

Într-o atmosferă apăsătoare, unii îşi împărtăşeau dramele înlăcrimaţi, în vreme ce alţii au fost mai tăcuţi şi n-au putut să articuleze un cuvânt despre pierderile suferite.

De altfel, la eveniment a fost prezentă şi o psihologă, Marinela Farc, care, asigurându-i pe cei prezenţi că nu a venit să îşi facă reclamă, le-a spus că îşi oferă gratuit serviciile pentru a-i consilia pe cei care au nevoie, deoarece le înţelege dramele.

Deşi baloanele urmau să fie lansate în aer la ora 18, simultan cu celelalte oraşe în care s-a organizat Ziua Părinţilor de Îngeri, acest fapt s-a făcut cu câteva minute întârziere, şi nu simultan, deoarece în mai multe oraşe din ţară, inclusiv în Bucureşti, era furtună.

Ziua Părinţilor de Îngeri se organizează anual, la iniţiativa fostului fotomodel Bianca Bradu, care la rândul ei a pierdut un copil, nou-născut, iar acum a ajuns la cea de-a şasea ediţie. Evenimentul s-a desfăşurat simultan în 16 oraşe din ţară şi în altele 4 din străinătate (Anglia, Franţa şi Germania).