Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor şi Protecţia Copilului Bihor prin Complexul de Servicii Comunitare "Plopii fără soţ" organizează începând cu 24 martie, o serie de şedinţe de consiliere fie individuale pentru părinţi, fie pentru cuplul părinte-copil cu scopul de a sprijini părinţii în prevenirea şi rezolvarea problemelor care afectează creşterea şi educarea copilului sau adolescentului.

Printre serviciile oferite se alfă prevenirea şi rezolvarea problemelor dintre părinţi şi copii, îmbunătăţirea abilităţilor de educare a copilului, prevenirea consumului de alcool şi droguri la copii şi adolescenţi, abordarea unor probleme privind adaptarea socială şi şcolară, probleme de dezvoltare, agresivitate, abordarea unor probleme privind părintele, cum ar fi stres parental, depresie, anxietate.

Consultaţiile parentale sunt asigurate de asistenţi sociali, psihologi şi psihopedagogi din cadrul Complexului de Servicii Comunitare "Plopii fără soţ" şi sunt gratuite.

Ele se adresează părinţilor care au copii de până la 18 ani şi vor consiliere într-o problemă concretă referitoare la educarea şi îngrijirea copilului, dar şi cei care doresc să obţintă informaţii referitoare la un anumit aspect al calităţii de părinte.

Programul se va desfăşura în perioada 24 martie - 22 septembrie 2010, iar consultaţiile vor avea loc săptămânal în ziua de miercuri, între orele 11 şi 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea - Biroul Centrului de Informare Antidrog şi pentru Drepturile Omului Oradea (CIADO).

Consultaţiile vor fi stabilite în funcţie de programare care se poate face la numărul 0359.451.530 sau prin email la adresa ccforadea@gmail.com cu precizarea "Pentru Programul Părinţi şi Copii".