Centrul de Juniori FC Bihor trăieşte pe un butoi de pulbere. Se vorbeşte că antrenorii au fost testaţi şi că unii n-ar obţine notă de trecere. Nu numai la gramatica limbii române, dar nici la fotbal. Prin urmare, unii vor rămâne, dar alţii vor pleca. Dacă nu de bunăvoie, de nevoie!

Cert e că intenţia conducerii clubului de a specializa antrenorii pe categorii de vârstă nu le convine unora. Şi nu pentru că le-ar face munca mai dificilă, ci pentru că îi pierd din mână pe preţioşii părinţi.

Una este să iei copilul la 10 ani şi să-l ai sub oblăduire până la încheierea junioratului - adică la 18 ani - şi alta să te ocupi de instruirea lui 2, cel mult 4 ani.

Părintele nu mai devine interesat de antrenorul de la grupele mici şi-şi îndreaptă toată "atenţia" spre cel din ultima perioadă de juniorat.

Nici părinţii nu prea văd bine această măsură. Cum îi mai au ei la mână pe antrenorii care se ocupă de pregătirea odraslei? Abia s-au obişnuit cu unul şi trebuie să treacă la altul. Alţi bani, altă distracţie...