Primăria Oradea a anunţat, miercuri, că 150 de micuţi s-au înscris deja la cursurile gratuite organizate în premieră în urma unui parteneriat dintre Orăşelul Copiilor şi Palatul Copiilor, dintre care 73 au optat pentru cele de gimnastică şi dans.

Potrivit comunicatului, orarul provizoriu al celor 12 cursuri oferite gratuit copiilor cu vârste între 4 şi 16 ani a fost stabilit, iar primele ore vor începe pe 3 octombrie. "Copiii lipsiţi de posibilităţi materiale sau cu posibilităţi financiare mai modeste şi nu numai pot să îşi petreacă timpul liber într-un mediu educativ, constructiv şi cu siguranţă util dezvoltării lor ulterioare", se arată în informarea municipalităţii.

Tematica cursurilor, care se vor desfăşura între octombrie 2012 - iunie 2013, este una variată (de la dans modern, gimnastică ritmică şi teatru la canto, vioară şi artă fotografică) răspunzând nevoilor copiilor.

Părinţii îşi mai pot înscrie micuţii la aceste cursuri până pe 2 octombrie prin completarea formularelor de înscriere, care se găsesc la intrarea în Orăşelul Copiilor.

Pe lângă cele 12 cursuri gratuite, tot aici micuţii mai pot participa şi la alte cursuri, de data aceasta plătite, precum cele de şah, astronomie şi limbi străine.