Sesiunea de înscriere a copiilor la creşă pentru anul şcolar 2015-2016 se va desfăşura în perioada 2-30 iunie, a anunţat, miercuri, Administraţia Socială Comunitară Oradea.

Dosarele se pot depune la sediul instituţiei din strada Primăriei nr. 42, la serviciul de relaţii cu publicul. Acestea vor fi preluate după următorul program: luni, marţi, miercuri şi vineri între orele 7.30 şi 16.30, iar joi între orele 7.30 şi 18.30.

Dosarele trebuie să conţină o cerere tip care se găseşte pe site-ul instituţiei şi direct la serviciul de relaţii cu publicul, copie după certificatul de naştere al copilului, copii după actele de identitate ale părinţilor şi fraţilor minori şi adeverinţă de venituri pentru fiecare părinte cu venitul brut al acestora pe ultimele şase luni.

De asemenea, părinţii vor trebui să ataşeze o adeverinţă de la locul de muncă în cazul în care se află în concediu pentru creşterea copilului, adeverinţă de la grădiniţa care funcţionează în aceeaşi clădire cu creşă, dacă este frecventată de fraţi sau surori ai copilului pentru care se solicită înscrierea la creşă, fişa de imunizări şi - dacă este cazul - adeverinţă de la unitatea de învaţămant frecventată de către mamă la forma de zi, copie după sentinţă de divorţ/dovadă cuantum pensie de întreţinere sau alte acte doveditoare privind situaţia de dificultate a familiei.

Clasificarea dosarelor va fi făcută în funcţie de mai multe criterii între care apropierea domiciliului părinţilor de creşa dorită, fraţi sau surori care frecventează grădinţa din apropierea creşei respective, dacă mama frecventează o unitate învăţământ la forma de zi, etc. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0359.411.925.