O organizaţie naţională îi cheamă pe orădenii a căror copii şi-au pierdut viaţa să-i comemoreze aprinzând o lumânare. În fiecare an, pe 15 octombrie, Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar şi câteva state europene organizează "Ziua Internaţională a Comemorării Bebeluşilor şi a Copiilor".

"În cadrul comemorării se aprind lumânări, în memoria copiilor plecaţi prea curând dintre noi. Timp de o oră, lumanarile sunt lăsate să ardă şi astfel, datorită diferenţei de fus orar, se va crea un "val de lumină", care va face înconjurul globului şi va dura 24 de ore", se arată într-un comunicat trimis de organizaţia EMMA.

În România, evenimentul s-a organizat pentru prima oară în 2010, când, la iniţiativa Biancăi Brad, fondatoarea organzaţiei, s-au aprins simultan în 16 oraşe lumânări în memoria micuţilor.

Şi anul acesta EMMA organizează în ţară acest eveniment. În Oradea, cei care vor să aprindă o lumânare sunt aşteptaţi în Orăşelul Copiilor, pe 15 octombrie, de la ora 19.

"Timpul a trecut repede, iar lumânărelele au fost aprinse, sute de lumânărele. Sute de copilaşi plecaţi prea curând au primit lumina. Odată cu plecarea îngeraşilor mă gândesc că a plecat şi un om ce trebuia să fie un mare cântăreţ, o mare pianistă, un minunat actor şi o distinsă doctoriţă. Lumea este atât de săracă fără ei...", a spus anul trecut una dintre mamele care şi-au pierdut copiii.