Debutul noului an şcolar le reaminteşte părinţilor din Oradea ceea ce fostul ministru PSD al Educaţiei, Liviu Pop, le-a spus-o franc în urmă cu patru ani: şcoala e gratuită doar pentru copii, nu şi pentru ei.

Pe reţelele de socializare au început să apară tot mai multe mesaje despre cheltuielile pe care le au părinţii care au copii la grădiniţele sau şcolile din Oradea, care mai de care mai extravagante.

De pildă, o mămică a povestit că la Grădiniţa 23, părinţii trebuie să dea bani pentru jucării, o imprimantă nouă şi chiar un laptop modern pentru educatoare. Asta în condiţiile în care grădiniţa are doar 12 paturi la 22 de copii în grupă, iar micuţii vor trebui să doarmă câte doi! Şi, cum se spune, cu cât sunt mai mari copiii, cu atât cresc şi sponsorizările.

Bihorel a auzit, tot de la părinţi, că la Şcoala Nicolae Bălcescu o învăţătoare le-a sugerat că ar trebui să zugrăvească clasa şi să schimbe parchetul, ceea ce ar însemna cam 200 de lei pe cap de elev. Fireşte, când oamenii au vociferat, iar întâmplarea a ajuns la urechile directorului, dascălul a dat înapoi, explicând că... era doar o idee.