În cadrul unui referendum ținut duminică, locuitorii Parisului au votat pentru interzicerea serviciilor de închiriere a trotinetelor electrice, întrucât în capitala Franței s-au înregistrat mai multe incidente cu astfel de vehicule.

Conform Reuters, măsura ar urma să fie luată din 1 septembrie, după ce circa 90% dintre parizienii care s-au prezentat la referendum au votat pentru interzicerea trotinetelor electrice de închiriat. 

La votul pe această temă s-au prezentat 8% dintre locuitorii cu drept de vot, notează BBC.com. Dintre cei 103.000 de parizieni care s-au dus la urne, peste 91.300 au votat pentru eliminarea acestor vehicule. 

Aceeași sursă precizează că Parisul a fost unul dintre primele orașe care au introdus aceste vehicule electrice, însă vocile critice spun că trotinetele fac mai mult rău decât bine. Eu existat critici referitoare la faptul că acestea produc haos în trafic, că mulți circulă cu viteze mari și că trotinetele parcate blochează trotuare.

După referendum, Anne Hidalgo, primarul Parisului, a afirmat: „Din 1 septembrie, nu vor mai fi trotinete electrice de închiriat în Paris”.

Votul privind trotinetele electrice nu le-a vizat și pe cele deținute de locuitorii Parisului. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!