Reorganizarea Poştei Române nu este privită cu ochi buni de PSD-iştii bihoreni. Aceştia susţin că în judeţ vor fi desfiinţate 40 de oficii poştale, ceea ce va face ca pensionarii şi copiii să străbată kilometri întregi pentru a-şi încasa pensiile şi alocaţiile. Lucru imposibil pentru unii, din cauza lipsei mijloacelor de transport în comun şi a vârstei înaintate, spun tot liderii PSD.

"În satul Ateaş din Cefa sunt peste 100 de pensionari şi 20 de copii. Oamenii aceştia vor fi nevoiţi să meargă la Salonta sau la Oradea ca să-şi ridice drepturile băneşti. Cum vor putea face acest lucru dacă nu există mijloace de transport în comun?", a întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută vineri, deputatul Sorin Ioan Roman.

Parlamentarul a mai spus că desfiinţarea oficiului poştal din Ateaş nu se justifică, întrucât factorul poştal distribuia pensii şi alocaţii în valoare de 60.000 de lei lunar, şi nu "şoma", aşa cum susţine conducerea Poştei.

Printre oficiile poştale care vor fi desfiinţate, conform deputatului PSD, se numără şi cele din Bulz, Telechiu, Şoimi, Bucuroaia, Cihei şi Hodişel.

Compania Naţională Poşta Română a început reorganizarea în luna iulie, în prima etapă renunţându-se la 146 de posturi, urmând ca în a doua să fie desfiinţate mai multe subunităţi, în scopul reducerii cheltuielilor cu 12 milioane de euro pe an.

Atentat la siguranţa statului

Senatorul Ioan Mang a afirmat că Poşta Română a fost lăsată de Guvernul Năstase pe profit şi că această companie a ajuns să fie restructurată pentru că a fost căpuşată. "Probabil va fi privatizată şi se va ajunge ca de la un leu pe timbru, cât se plăteşte acum pentru o scrisoare, să se plătească 10 lei", a "cobit" Mang.

Preşedintele PSD Bihor a susţinut că falimentarea Poştei este doar unul din numeroasele abuzuri ale Guvernului Boc, care atentează în permanenţă la siguranţa statului. "În timp ce pensionarii vor fi nevoiţi să meargă zeci de kilometri pentru a-şi ridica pensiile, Guvernul dă bani din Fondul de Rezervă unor primari precum cel al Clujului, care îi direcţionează apoi spre clientela PDL, pentru comisioane care să fie folosite în viitoarea campanie electorală.

"Acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată înainte şi doveşte că în Guvernul Boc corupţia a atins cote inimaginabile", a afirmat Mang, care şi-a exprimat convingerea că mafia de la Cluj se întinde până la Cotroceni şi la apropiaţii preşedintelui Traian Băsescu.