Deputatul PNL de Bihor Găvrilă Ghilea a devenit, începând din această lună, preşedintele Comisiei de transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, care numără 23 de membri, printre care trei foşti miniştri ai Transporturilor, dar şi titularul actual al acestui protofoliu.

"Sunt onorat de încrederea acordată de colegii mei parlamentari, care m-au învestit în fruntea Comisiei de transporturi şi infrastructură şi sper într-o colaborare deschisă cu membrii, vicepreşedinţii şi secretariatul acesteia", a declarat Ghilea, potrivit unui comunicat transmis de PNL Bihor. 

La începutul acestei săptămâni pe masa de lucru a comisiei se aflau pentru examinare în fond 69 de proiecte de acte normative, dintre care 60 aveau temenul depăşit, iar 7 necesitau reexaminarea în vederea elaborării raportului suplimentar.

Comisiile Camerei Deputaţilor sunt organisme de lucru ale acesteia, înfiinţate cu scopul de a îndeplini atribuţiile prevăzute de lege, pregătind documentele de lucru pentru lucrările plenului şi exercitând controlul parlamentar. Biroul permanent trimite, spre examinare şi în vederea elaborării rapoartelor, proiectele de legi, propunerile legislative, proiectele de hotărâri ale Camerei şi amendamentele formulate de către Guvern comisiei permanente sesizate în fond, în competenţa căreia intră materia reglementată prin proiectul sau propunerea respectivă. 

De la începutul actualei legislaturi, până pe 3 iunie 2020, parlamentarul Găvrilă Ghilea a activat ca membru al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor, în cadrul căreia a deţinut funcţia de vicepreşedinte.