Reprezentanții elevilor din toate județele țării s-au întâlnit la Universitatea din Oradea, unde se desfășoară cea de-a 41-a Adunare generală a Consiliului Național al Elevilor (CNE).

Deschiderea adunării a avut loc miercuri seară, gazdele fiind reprezentate de prorectorul Anca Dodescu, iar printre invitați s-au numărat viceprimărița Antonia Nica, șeful Inspectoratului Școlar, Horea Abrudan, și secretarul de stat Ion Sorin, care a avut o intervenție online.

Reprezentantul guvernamental a elogiat participarea membrilor CNE la elaborarea noului pachet de legi ce reglementează domeniul educației și i-a chemat să fie la fel de implicați în realizarea normelor de aplicare a acestor prevederi. „Sunt foarte multe măsuri care vin în sprijinul elevilor; burse în cuantumuri foarte generoase, programul «Masă sănătoasă în școli»... Cred că expresia care definește cel mai bine aceste legi este echitate”, a spus secretarul de stat Ion Sorin.

Miruna Croitoru, președintele în funcție al CNE, a afirmat că, datorită implicării organizației pe care o conduce în elaborarea noului pachet de legi ale Educației, ea și colegii ei pot spune „cu siguranță, că am lăsat ceva în urmă și va fi ceva frumos”.

Profesoara Anca Dodescu i-a îndemnat pe elevii musafiri să studieze oferta educațională a Universității din Oradea: „Dacă măcar unul dintre voi va decide, ca o consecință a ceea ce a văzut aici, că merită să vină să studieze la Universitatea din Oradea vom fi foarte bucuroși. Dacă voi le veți spune colegilor voștri despre universitatea noastră și ei vor veni să învețe la Oradea e minunat”.

La eveniment au fost reprezentați și studenții din Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), prin vicepreședinta Andreea Argeșeanu, care a lăudat CNE, o organizație cu „o structură solidă, verticală, cu poziții critice când e cazul”.

Reprezentantă a Fundației Leaders, Elena Chivarsă și-a exprimat convingerea că viitorii conducători ai țării se află printre delegații de azi ai CNE. „Suntem mândri de voi și vă considerăm un model de bune practici în ceea ce privește educația de leadership”, a afirmat tânăra.

Până vineri inclusiv, pe ordinea de zi a lucrărilor celei de-a 41-a Adunări Generale a CNE sunt: prezentarea rapoartelor de activitate ale organizațiilor din fiecare județ, dezbaterea și modificarea unor regulamente interne, precum și alegerile pentru câteva din funcțiile organizației.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!